Onze betrokkenheid

Balance-Nutrition
We zijn ervan overtuigd dat er een duidelijk verband bestaat tussen wat mensen graag eten en hun gezondheid. Daarom is het essentieel dat we begrijpen wat de consument wenst in termen van smaak en voedingswaarden. Voor ons bestaat een goede gezondheid uit drie dingen: genoeg eten (hoeveelheid), gevarieerd eten (kwaliteit) en regelmatig bewegen. De opdracht van onze onderzoekers is om producten te formuleren met optimale voedingswaarden, in functie van het eindproduct van onze klant, zonder aan smaak in te boeten. Waar we kunnen zullen we het natuurlijke vezelgehalte verhogen en suikers, zout en vet reduceren.

Puratos draagt bij aan een gebalanceerd voedingspatroon van consumenten in de vorm van de volgende vier beloften.

1. Voedingswaarden vormen de kern van alle Puratos producten
Bakkerijproducten leveren voedingswaarden die essentieel zijn voor onze gezondheid en vormen daarmee een onderdeel van een gezond en gebalanceerd voedingspatroon. Puratos verbindt zich tot het ontwikkelen van producten (ingrediënten) en oplossingen voor het bereiden van brood, banket en chocolade met de nadruk op voedingswaarden, waarbij het behouden van smaak een voorwaarde is. Onze expertise in technologie, voeding en sensorische analyses maakt dit mogelijk.

2. Het ondersteunen van onderzoek
Puratos verbindt zich tot het ondersteunen van (wetenschappelijk) voedingsonderzoek voor de sectoren waarin zij actief is, met de hulp van erkende wetenschappers. We commiteren ons de hieruit voortvloeiende innovaties uit te rollen, rekening houdend met Nederlandse aanbevelingen voor voeding(swaarden) en gezondheid.

3. Het delen van kennis
Puratos verbindt zich tot het delen van relevante kennis over voedingswaarde en recepten met haar klanten. Zo helpt Puratos bakkers, patissiers en chocolatiers om nutritioneel geoptimaliseerde producten te bereiden, die voldoen aan de verwachtingen van de consument.