Desem appel/honing broodje

Receptuur

Gram %
Grondstoffen
Tarwebloem 10000 100
O-tentic CHEF 1200 12
Zout 150 1.5
Water ca. 5400 54
Malspoeder CL 100 1

Werkwijze
  • Kneding: Soepel deeg kneden.
  • Deegtemperatuur: 27°C.
  • Afwegen: 1650 gram voor 30 bolletjes.
  • Bolrijs: 10 minuten.
  • Bewerking: Verdelen opbollen en op kleedjes wegzetten.
  • Bolrijs: 30 minuten.
  • Bewerking: De bolletjes plat drukken met je vingertoppen en op de bakplaat met papier leggen. Spuit hier 20 gram Patis Macaron vulling op en leg een aantal appelblokjes in het midden van het plakje. Strooi hier wat gebruneerde sesam op.
  • Narijs: 60 minuten.
  • Bakken: 260°C
  • Baktijd: Kleinbrood programma.
  • Stoom: Ja
  • Na het bakken: Besprenkelen met een beetje honing.
    Chef methode: 1.000 gram O-tentic met 2.000 liter water van 37°C aanmegen. Na 20 minuten klaar voor gebruik.
    Macaron Vulling: 1.000 gram Patis Macarons met 180 gram water van 55°C kort aandraaien. Klaar voor gebruik.

Ontdek

Ontdek vergelijkbare recepten