Desem bruin

Receptuur

Gram %
Volkorenmeel 5.000 50
Tarwebloem (patent) 5.000 50
O-tentic Durum 400 4
Malspoeder CL 100 1
Zout 150 1.5
Water 7000 70

Werkwijze
  • Kneding: Soepel deeg kneden.
  • Deegtemperatuur: 27-28°C.
  • Bulkrijs: 35 minuten in een plastic bak of tussen deegkleedjes.
  • Bewerking: Lichte doorslag.
  • Bulkrijs: 20 minuten.
  • Afwegen: 475 gram.
  • Oppunten: De deegstukjes licht oppunten.
  • Puntrijs: 20 minuten.
  • Opmaken: Kort vloemodel, op een inschiet apparaat of bakplaat plaatsen.
  • Decoreren: Met volkorenmeel.
  • Narijs: 45-60 minuten.
  • Bewerking: Voor het bakken 1x mooi insnijden over de gehele lengte.
  • Baktemperatuur: 240°C inschieten met een aflopende oven.
  • Baktijd: 30-35 min (900 gram, 35-40 min bakken)
  • Stomen: Stomen.