Desem Easy Pure Granen CL

Receptuur

Gram %
Spelt bloem 5.000 50
Easy Pure Granen CL 5000 50
O-tentic Durum 400 4
Water 6500 65

Werkwijze
  • Kneding: Soepel deeg kneden, maar pas op met overkneden.
  • Deegtemperatuur: 27-28°C.
  • Bulkrijs: 35 minuten in een plastic bak of tussen deeg kleedjes.
  • Bewerking: Lichte doorslag.
  • Bulkrijs: 20 minuten.
  • Afwegen: 455 gram.
  • Oppunten: De deegstukjes losjes oppunten.
  • Puntrijs: 15 minuten.
  • Opmaken: Kort vloerbrood model, op een inschiet apparaat of bakplaat plaatsen.
  • Decoreren: Met speltvlokken of gebroken spelt.
  • Narijs: 45-60 minuten.
  • Bewerking: De deegstukken voor het bakken 1x insnijden over de gehele lengte.
  • Baktemperatuur: 240°C inschieten met een aflopende oven.
  • Baktijd: 30-35 min (900 gram, bakken 35-40 minuten)
  • Stomen: Stomen.