Desem krenten/rozijnenbrood met kaneel

Receptuur

Gram %
Grondstoffen
Tarwebloem 10000 100
O-tentic Durum 500 5
Zout 200 2
Water 7200 72
Kaneel 50 0.5
Malspoeder CL
Vulling
Krenten 2000 20
Rozijnen 2000 20
Gebroken walnoten 2000 20

Werkwijze
  • Kneding: Soepel deeg kneden.
  • Deegtemperatuur: 27-28°C.
  • Vulling: Vulling doordraaien.
  • Bulkrijs: 35 minuten in plastic bak.
  • Bewerking: Lichte doorslag.
  • Bulkrijs: 30 minuten.
  • Afwegen: 700 gram.
  • Model: Licht opbollen in de bloem en in mandjes leggen.
  • Narijs: 45 minuten.
  • Decoreren: Evt voorzien van roggebloem.
  • Bewerking: Omdraaien voor het bakken.
  • Bakken: Vloerbrood programma.
  • Baktijd: 35-40 minuten. (5 minuten voor het einde schuif open)
  • Stoom: Ja 3x stomen.