Smoobees Caramel-Walnoot Babka

Ingrediënten

Werkwijze:
  • Kneding: Deeg afkneden, maar niet overkneden.
  • Deegtemperatuur: 24°C.
  • Voorrijs: ca. 10 minuten in een voorslag in de koelkast en /of vriezer leggen (verpakt)
  • Uitrollen: Tot een plak van ca. 3 mm (30 cm breed)
  • Bewerking: De geleroom/spijs regelmatig over de hele plak verdelen. De vulling gelijkmatig over de hele plak verdelen, en hou onder 1 cm vrij.                                                        De plak strak oprollen en de onderkant vochtig maken om de onderkant te laten plakken. De deegpil op lengte rollen.
  • Snijden: ca. 15 cm breed (375-400 gram)
  • Bewerking: De deegpil van 15 cm lengte door de midden snijden met een korstmes, en deze 2 stukken twisteren en in een houten bakje leggen met bakpapier.
  • Narijs: ca. 60 minuten.
  • Baktemperatuur: 220°C inschieten en terug naar 175°C
  • Baktijd: 28-32 minuten.
  • Stoom: Licht stomen.
  • Na het bakken: Strijken met warme boter als het uit de oven komt.
  • Afwerking: Als de Babka koud is eventueel voorzien van een beetje decoreersneeuw.

Over dit recept

Moeilijkheidsgraad: