Easy Sporting

Ingrediënten

Gram
Tarwebloem (patent) 5.000
Easy Sporting 5.000
Gist 250
Water 5.000

Werkwijze:
  • Kneding: Goed zijn water laten opnemen in de eerste versnelling. Daarna soepel deeg kneden.
  • Deegtemperatuur: 26°C.
  • Afwegen: 880 of 440 gram.
  • Bol/puntrijs: 40 minuten.
  • Opmaken: Busbrood of vloerbrood.
  • Narijs: 80 minuten.
  • Decoreren: Met roggebloem bestuiven en een "S" insnijden.
  • Bakken: Busbrood: 250°C, vloerbrood: 235°C met iets stoom.
  • Baktijd: 440 grams: 25-30 minuten en 880 grams: 35-40 minuten.

Opmerkingen: Het is ook mogelijk om met dit recept krokante broodjes of stokbroden te maken, 2% krokantbroodpoeder toevoegenen het gist percentage verhogen naar 4%.

Voor zachte Sporting broodjes voegt men 6% kleinbroodpoeder toe en het gist percentage verhogen naar 6%.


Over dit recept

Moeilijkheidsgraad: