O-tentic kleinbrood

Receptuur

Gram %
Tarwebloem (patent) 10000 100
O-tentic Durum 500 5
Zout 200 2
Gist 100 1
Water ca 6500 65

Werkwijze
  • Kneding: Langer in de eerste versnelling mengen om goed zijn vocht op te laten nemen. Daarna soepel afkneden en eventuele vulling direct doordraien.
  • Deegtemperatuur: 25°C.
  • Bulkrijs: 30 minuten
  • Afwegen: 1800 gram voor 30 stucks.
  • Bolrijs: 25 minuten.
  • Verdelen/opbollen: Eventueel decoreren en op gaatjes platen zetten.
  • Narijs: 80 minuten.
  • Bakken: Met stoom.
  • Baktemperatuur: 250°C de temperatuur geleidelijk verlagen naar 230°C.
  • Baktijd: Ca 20 minuten, de laatste minuten de schuif open.
  • Opmerkingen: Het is mogelijk om door dit basisdeeg verschillende vullingen te draaien. Op 1 kilo deeg voegt u dan: 100 gram geroosterd en voorgeweekte (30 gram) sesamzaad, 170 gram walnoten en 30 gram LadyFruit Summum walnoot, 200 gram rozijnen en 10 gram kaneel, 40 gram zongedroogde tomaten stukjes, 8 gram tomatenpoeder en 2 gram nootmuskaat