Puravita Extra Donker

Ingrediënten

Gram
Tarwebloem (patent) 2.500
Volkorenmeel 2.500
Puravita Extra Donker 5.000
Gist 250
Water 5.100

Werkwijze:
  • Kneding: Goed zijn water laten opnemen in de eerste versnelling. Daarna soepel deeg kneden. Deeg is eerder afgekneed dan gebruikelijk.
  • Deegtemperatuur: 26°C.
  • Afwegen: 880 of 440 gram.
  • Bol/puntrijs: 35-50 minuten.
  • Opmaken: Busbrood of vloerbrood.
  • Decoreren: Met boekwijt grutten.
  • Narijs: 80 minuten.
  • Snijden: Vloerbrood insnijden over de lengte.
  • Bakken: Busbrood: 250°C, vloerbrood: 235°C met iets stoom.
  • Baktijd: 440 grams: 25-30 minuten, 880 grams: 35-40 minuten.
  •  

Over dit recept

Moeilijkheidsgraad: