Softgrain 5 Grains Desembrood

Ingrediënten

Gram
Tarwebloem (patent) 10.000
Malspoeder CL 100
O-tentic Durum 400
Zout 150
Water 6.500
Vulling:
Softgrain 5 Grains 2.500

Werkwijze
  • Kneding: Soepel deeg kneden. Vulling doordraaien.
  • Deegtemperatuur: 27-28°C.
  • Bulkrijs: 35 minuten in een plastic bak of tussen deeg kleedjes.
  • Bewerking: Lichte doorslag.
  • Bulkrijs: 20 minuten.
  • Afwegen: 455 gram of 910 gram.
  • Oppunten: De deegstukjes losjes oppunten.
  • Puntrijs: 15 minuten.
  • Opmaken: Kort vloerbrood model, op een inschiet apparaat of bakplaat plaatsen.
  • Decoreren: Met sesam of/en zonnepitten.
  • Narijs: 45-60 minuten.
  • Bewerking: De deegstukken voor het bakken 1x insnijden over de gehele lengte. 
  • Baktemperatuur: 240°C inschieten met een aflopende oven.
  • Baktijd: 455 grams 25-30 minuten, 910 grams bakken 35-40 minuten.
  • Stomen

Over dit recept

Moeilijkheidsgraad: