Softgrain 5 Grains Desembrood

Ingrediënten

Gram
Tarwebloem (patent) 10.000
Malspoeder CL 100
O-tentic Durum 400
Zout 150
Water 6.500
Vulling
Softgrain 5 Grains 2.500

Werkwijze
  • Kneding: soepel deeg kneden. Vulling doordraaien.
  • Deegtemperatuur: 27-28°C.
  • Bulkrijs: 35 minuten in een plastic bak of tussen deeg kleedjes.
  • Bewerking: lichte doorslag.
  • Bulkrijs: 20 minuten.
  • Afwegen: 455 gram of 910 gram.
  • Oppunten: de deegstukjes losjes oppunten.
  • Puntrijs: 15 minuten.
  • Opmaken: kort vloerbrood model, op een inschietapparaat of bakplaat plaatsen.
  • Decoreren: met sesam en/of zonnepitten.
  • Narijs: 45-60 minuten.
  • Bewerking: de deegstukken voor het bakken 1x insnijden over de gehele lengte.
  • Baktemperatuur: 240°C inschieten met een aflopende oven.
  • Baktijd: 455 grams bakken 25-30 minuten, 910 grams bakken 35-40 minuten.
  • Stomen: stomen.

Over dit recept

Moeilijkheidsgraad:  

Ontdek

Ontdek vergelijkbare recepten