Puravita Kernebrod Rogge

Ingrediënten

Gram
Receptuur:
Puravita Kernebröd Rogge 15.000
Basterdsuiker (wit) 300
Zout 225
Water 10.000
Afwerking:
Gist 300
Water 300

Werkwijze:
  • Kneding: Neem water van 70-75°C (niet hoger of lager). Grondstoffen (zonder gist en extra water) 10 minuten mengen in eerste versnelling en 3 minuten snel. Mengsel in een bak welke afgedekt is, 1 nacht bewaren op bakkerij temperatuur.
  • Doordraaien: Het Kernebrod mengsel terug in de kneder doen. De gist oplossen in het water (warm) deze bij het mengsel voegen, het geheel 5 minuten doordraaien in eerste versnelling.
  • Voorrijs: 15 minuten op natte bank.
  • Afwegen: 1.000 gram voor Kerne brood blikken, 1.600 gram voor de witbrood koppels.
  • Vormen: Tot gladde deegpil.
  • Decoreren: Met sesamzaad.
  • Narijs: 60 minuten bij 32°C.
  • Bakken: inschietoven: aflopend van 190°C naar 170°C, 80 minuten. Rotatieoven: aflopend van 210°C naar 160°C, 70 minuten.

Opmerkingen: Gebruik bij voorkeur gehele verpakkingen van Puravita Kernebrod Rogge ineens. Bij minder verbruiken per keer, gelieve de gehele inhoud van de zak eerst droog te mengen.

Na het bakken direct in plastic verpakking, dit is van belang i.v.m. schimmel vorming welke dan minder snel zal optreden.

Snijden: Na 24 uur snijden op gewenste dikte. Eventueel invriezen.


Over dit recept

Moeilijkheidsgraad: