18 mrt. 2025
Consumenten worden zich steeds bewuster van de risico’s van een hoge suikerinname. Suiker is echter een essentieel ingrediënt in patisserie- en dessertproducten, niet alleen vanwege de zoetheid, maar ook vanwege andere belangrijke functies. Dit vormt al lange tijd een dilemma voor bakkers, patissiers en chocolatiers die proberen verleidelijke producten te creëren die gezonder zijn voor de consument.
Suiker is het ingrediënt dat consumenten het meest willen verminderen in hun dieet. Overmatige suikerconsumptie leidt namelijk tot een hoger risico op het ontwikkelen van obesitas en verschillende andere chronische ziekten, zoals diabetes, hart- en vaatziekten, gaatjes in het gebit en bepaalde soorten kanker.
Bovendien beweert onderzoek dat type 2 diabetes tegen 2050 zal verdubbelen. Om dit te voorkomen nemen verschillende overheden maatregelen, zoals suikertaksen, beperkingen op junkfood reclame en het verbieden van de verkoop van energierijk voedsel in openbare ruimtes zoals ziekenhuizen en scholen.
Voor producenten van brood- en banketproducten is het vinden van oplossingen om het suikergehalte te verminderen essentieel om de algehele gezondheid van consumenten te verbeteren.
Bij Puratos streven wij naar het verminderen van suiker in onze producten; het is één van onze 10 beloften voor gezondheid en welzijn. Om deze suikerreductie te bereiken, hanteren we 3 gouden regels:
Puratos heeft suikerarme oplossingen ontwikkeld voor elk onderdeel van het productieproces van een eindproduct
voor elke fase van het eindproduct, gebaseerd op drie gouden regels. De producten leveren de hoge normen van smaak en textuur die uw consumenten verwachten, maar dragen ook bij aan het voldoen aan de suikerconsumptierichtlijnen die zijn ontwikkeld door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).