Sensorische Analyse

Expertpanel

Consumenten zijn altijd enthousiast om lekkere cakes te proeven, maar weten niet altijd hoe ze hun mening over de cakes moeten omschrijven en beoordelen. Bovendien wordt hun mening mogelijk beïnvloed door andere elementen zoals locatie en sociale omgeving door het merk of door de productinformatie op het etiket of de verpakking.

Uitzoeken waar consumenten aan denken is een moeilijke taak. Het begrijpen van consumentenvoorkeuren is echter van groot belang voor het werk dat we doen voor en met onze klanten. Daarom hebben we we ons eigen sensorisch analyselaboratorium opgericht in Groot-Bijgaarden.

Productontwikkeling

In het sensorisch laboratorium van Puratos worden nauwkeurig geijkte instrumenten gecombineerd met de expertise van ervaren ‘juryleden’ om biologische en psychologische reacties op smaak, uiterlijk en textuur te verklaren. De resultaten worden geanalyseerd en gedeeld met onze klanten en we evalueren of de voorgestelde producten aan de eisen en verwachtingen van de consument voldoen.

Als betrouwbare partner in innovatie staan we open om deze methodes van analyseren te delen en om de teams van onze klanten op te leiden.

Wil u meer weten over de sensorische analyse van Puratos en hoe deze uw bedrijf kan helpen? Bezoek onze contactpagina.