Cacao-Trace leidt de weg naar een echte duurzame toekomst voor de cacaoketen

24 aug. 2023

Cacao Trace
Community
Corporate

Het Cacao-Trace-programma van Belcolade zet aanzienlijke stappen naar een duurzame toekomst voor de cacaoketen. We blijven vastberaden in onze toewijding aan de cacaoketen en aan allen die erbij betrokken zijn. Ons oorspronkelijke engagement om een werkelijk duurzame toekomst te bereiken, blijft behouden. Met trots zetten we ons in voor het behalen van onze doelen voor 2025. In lijn met onze doelstellingen zijn we verheugd om ons Next Generation Cacao Foundation Jaarverslag 2022 te delen, waarin enkele van de geweldige prestaties die we hebben bereikt met onze klanten worden belicht. Tevens biedt het inzicht in hoe u kunt deelnemen aan deze beweging.

Van het versterken van cacaoboeren tot het verminderen van milieu-impact, Cacao-Trace loopt voorop in het creëren van een duurzame cacaoketen. Het Jaarverslag 2022 toont de prestaties van het programma op gebieden als inkomsten voor de boeren, biodiversiteit en vermindering van de ecologische voetafdruk. In 2022 hebben we ons doel overtroffen door 2 miljoen euro aan Chocolade Bonus te verzamelen, dat volledig naar de boeren is gegaan.

BETERE OPBRENGSTEN VOOR BOEREN

De Kwaliteitspremie, rechtstreeks aan de boeren betaald naast de prijs bij de poort van de boerderij, heeft een levensveranderende impact gehad op de families van de 15.273 boeren (en families) die deel uitmaken van het Cacao-Trace-programma.

BETERE ONDERWIJS- EN GEZONDHEIDSVOORZIENINGEN VOOR GEMEENSCHAPPEN

We hebben gezorgd voor beter onderwijs door 3 klaslokalen te bouwen in Davidkro en 4.500 schoolpakketten uit te delen aan kinderen. Dit initiatief maakt deel uit van onze bredere strategie om kinderarbeid te bestrijden, bestaande uit vijf onderling verbonden pijlers die u kunt ontdekken in ons Jaarverslag. We hebben betere gezondheidsvoorzieningen geboden aan gemeenschappen door 1 kraamkliniek te bouwen in Nero-Brousse en 12 nieuwe watertorens.

We hebben tevens apparatuur, processen en training geïmplementeerd om boeren te ondersteunen bij het produceren van duurzame, heerlijke chocolade. Ook hebben we agroforestry ontwikkeld, wat meer biodiversiteit, betere klimaatbestendigheid en nieuwe inkomstenbronnen voor gemeenschappen met zich meebrengt.

Deze initiatieven zijn slechts enkele voorbeelden van onze inzet om het leven van Cacao-Trace boeren te verbeteren. Sluit u aan bij Belcolade om een duurzame toekomst voor de cacaoketen te ontsluiten. Ontdek het Jaarverslag 2022 en onderneem stappen richting een duurzamere chocolade-industrie.