Ontdek Easy Brioche: Voor zachte, zoete luxe lekkernijen!

Nieuws
Ambacht

Easy Brioche (50%) is een mix met zout voor witte tarwe boterbrioche waarmee u op een eenvoudige manier zachte en zoete luxe broden maakt met een uitstekende versheid, zachte textuur en verfijnde smaak.

Deze mix dient als basis voor al uw brioche-toepassingen en met uw eigen creativiteit creëert u eenvoudig onderscheidende eindproducten. 

Bekijk hier brioche recepten

Maar wat is brioche precies?
Brioche is een verrukkelijk zoet bakkerijproduct dat traditioneel wordt gemaakt met boter en eieren, wat het een rijke, lichtzoete en boterachtige smaak geeft. Brioche staat ook bekend om zijn zachte, luchtige textuur.

Brioche: de ultieme smakelijke trend
Uit ons consumentenonderzoek Taste Tomorrow blijkt dat smaak nog steeds de belangrijkste aankoopreden is voor broodproducten, gevolgd door versheid en prijs.

Brioche is een wereldwijde sensatie geworden. In de afgelopen drie jaar zijn online gesprekken met meer dan 15% gegroeid, met elk jaar 20% meer nieuwe lanceringen! Er zijn meer dan 1.000 nieuwe brioche-producten gelanceerd in meer dan 60 landen.

Kenmerken Easy Brioche
Met Easy Brioche, gebaseerd op de typische Franse brioche, kunt u zachte en zoete broden maken met een ongelooflijke versheid en textuur.

  • Zachte botersmaak en aroma
  • Langdurige malsheid
  • Korte zachte afbeet; smelt in de mond
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Oh la la brioche.. een Franse klassieker
De meest authentieke en klassieke brioche komt uit Normandië, een regio in Noord-Frankrijk die beroemd is om de kwaliteit van haar boter. Interessant genoeg vereisen zeer authentieke brioche-recepten 400 g boter per kilo bloem. De naam 'brioche' komt van het oude Franse woord 'brier', wat 'het deeg kneden' betekent. In de loop der eeuwen verspreidden brioches zich naar vele regio's, en er zijn nu meer dan 30 verschillende soorten brioche in Frankrijk, waarbij bijna elke regio haar eigen specialiteit heeft.

Eindeloos variëren
De Easy Briochemix van Puratos is een perfect uitgangspunt voor diverse brioche-toepassingen. Er zijn veel ingrediënten die u kunt toevoegen om te variëren; zoals kruiden, fruit, chocolade... de mogelijkheden zijn eindeloos! Met dit heerlijke product biedt Puratos een zeer smakelijke topper voor uw klanten! 

Met Easy Brioche (50% mix) maak je de lekkerste briocheproducten; met een zachte botersmaak en -aroma, een lange malsheid, een zeer korte afbeet (smelt heerlijk in de mond) en een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.