Overname Plange Bakery Ingredient Business

10 sep. 2018

Nieuws

De Puratos Groep is met PMG Premium Mühlen Gruppe GmbH & Co overeengekomen hun Plange Bakery Ingredient Business over te nemen in Duitsland.

We zijn verheugd onze intentie tot overname van de Plange Bakery Ingredient Business aan te kunnen kondigen. Dit zorgt voor bredere aanwezigheid en grotere marktpenetratie van Puratos in de Duitse markt. De overname is nog in afwachting van goedkeuring door de Duitse mededingingsautoriteit.

Piet Sanders, Puratos Market Director voor Noord & Oost Europa vertelt: “Deze acquisitie zal onze business development teams in Duitsland, Europa’s grootste bakkerijmarkt, versterken en ons productportfolio verbreden. Deze acquisitie brengt twee bedrijven samen die dezelfde waarden delen zoals de passie voor innovatie, toewijding aan kwaliteit en een klantcentrale aanpak”

Plange Bakery Ingredients Business in Duitsland kent een lange historie (1775), bestaat uit een team van 32 mensen en biedt een portfolio van meer dan 200 bakkerijproducten. Door de verkoop van Plange Bakery Ingredients aan Puratos kan PMG zich focussen op hun “molen activiteiten”.