Puratos investeert in gezondheids- en welzijnsstrategie met overname Schobbers

25 okt. 2021

Corporate

Hier bij Puratos is gezondheid en welzijn een belangrijk aspect van onze duurzaamheidsstrategie en, op zijn beurt, een hoeksteen van onze toekomstige groei. En dus zijn we ongelooflijk trots en enthousiast dat we Schobbers, Europa's beste leverancier van eetbare zaden, hebben aangekocht. 

Sproutgrain Softgrain Puravita Sprouted Grains, slices, sliced, bowls, grains

Combineren van waarden

Het verwelkomen van het Schobbers team in de Puratos family weerspiegelt ons engagement om de gezondheid en welzijn van de consument te verbeteren, alsook het leveren van superieure smaakoplossingen aan bakkers. We zijn ervan overtuigd dat het combineren van onze respectievelijke sterktes en waarden nog meer passie en innovatie zal creëren dan voorheen. En we zitten al op één lijn wat betreft flexibiliteit, kwaliteit en transparantie. 

De portefeuilles uitbreiden

In zijn lange en gerespecteerde geschiedenis heeft Schobbers een enorm portfolio opgebouwd van producten die uit de hele wereld komen en in Nederland worden verwerkt. Samen zijn we nu in staat een toonaangevend assortiment granen, zaden, pitten, vlokken en grutten aan te bieden die precies inspelen op de laatste trends in de markt. Uit ons laatste Taste Tomorrow-onderzoek bleek dat 79% van de consumenten zaden en granen als de belangrijkste factor voor gezondheids- en smaakaspecten in broodproducten beschouwt, dus investeren in deze tak van sport helpt ons - en onze klanten - om aan die vraag te voldoen. Ervoor zorgen dat onze klanten altijd op de voorgrond van de bakkerij-industrie staan is en blijft een topprioriteit voor Puratos. 

Hoe ziet de toekomst er uit? 

Even belangrijk is het creëren van een vriendelijke, collaboratieve en toekomstgerichte cultuur. Het Schobbers-team heeft een soortgelijke instelling, dus we zullen nog meer innovatie in zaden ondersteunen met onze NPD-middelen en -expertise. 

Zoals Sjoerd Schobbers zegt: "We wilden deel uitmaken van een grotere, gelijkgestemde organisatie omdat we weten dat onze medewerkers, klanten en consumenten daar baat bij hebben. Iedereen bij Schobbers kijkt uit naar de volgende fase in onze groei als onderdeel van Puratos.".