Eerlijk brood met een rijke smaak

Een heerlijk broodproduct met respect voor de planeet

12 okt. 2022

Bruinbrood
Broodverbeteraars
Brood
Nieuws
Kleinbrood
Witbrood
Vruchtenbrood

Een groeiende groep consumenten is op zoek naar eerlijke en verantwoorde voeding dat met respect voor de planeet wordt geproduceerd. Daarom zijn de Rijck & Eerlijck producten E-nummervrij (m.u.v. E300), lactosevrij, clean(er)-label en volledig palmolievrij.

Uit ons Taste Tomorrow* onderzoek blijkt dat een groeiende groep consumenten zich actief bezighoudt met de impact van hun voeding. Eet ik gezond? Is dit product wel duurzaam geproduceerd? Is het clean label? Uit aanvullend onderzoek** blijkt ook dat tot 54% van de consumenten producten met palmolie vermijdt. Hierdoor groeit het aanbod van palmolievrije producten. Met Rijck en Eerlijck bieden we ambachtelijke bakkers in Nederland de mogelijkheid om actief in te spelen op de vraag van de consument.

Rijck & Eerlijck is het unieke assortiment broodverbetermiddelen voor groot-, klein- en vruchtenbrood. Alle producten zijn lactosevrij, palmolievrij, E-nummervrij (behalve E300) en hebben een clean(er) label. Het enige E-nummer in Rijck & Eerlijck is E300; ascorbinezuur, beter bekend als Vitamine C.

De aandacht voor verantwoorde voeding mag dan wel toenemen, bij aankoop-beslissingen staan smaak en kwaliteit nog steeds voorop. Puratos gebruikt de nieuwste technologieën met natuurlijke enzymen om de smaak en de malsheid te verbeteren. Ook werd desem toegevoegd aan Rijck & Eerlijck Klein en Wit. Dit zorgt voor extra tolerantie in het verwerkingsproces, maar versterkt ook de smaak van de broden. Puratos noemt zichzelf een desemspecialist en is de enige grondstoffen-leverancier ter wereld die over een eigen desembibliotheek beschikt. Puratos weet dus als geen ander hoe ze desem moeten gebruiken voor de volle smaak.

*Taste Tomorrow is het exclusieve onderzoeksprogramma van Puratos. Het is ’s werelds grootste consumentenonderzoek op het gebied van brood, patisserie en chocolade. 

**Bron: onderzoek van Initial Concept in opdracht van The Flower Farm

Ontdek ons Rijck & Eerlijk assortiment

Rijck & Eerlijck Bruin

Rijck & Eerlijck Bruin

Rijck & Eerlijck is een lactosevrij en clean label broodverbeteraar voor bruin en/of volkorenbrood.

Rijck & Eerlijck Wit

Rijck & Eerlijck Wit

Rijck & Eerlijck wit is een broodverbeteraar voor de bereiding van witbrood zonder e-nummers en lactose.

Rijck & Eerlijck Klein

Rijck & Eerlijck Klein

Rijck & Eerlijck Klein is een lactosevrij en clean label broodverbeteraar voor de bereiding van zacht kleinbrood.

Rijck & Eerlijck Vrucht

Rijck & Eerlijck Vrucht

Rijck & Eerlijck Vrucht is een lactosevrij en clean label broodverbeteraar ter bereiding van vruchtenbrood.

Wilt u graag aan de slag gaan met RIJCK & EERLIJCK? Uw adviseur staat graag voor u klaar om met u de mogelijkheden te bespreken.