Uitbreiding productiecapaciteit

Uitbreiding productiecapaciteit Puratos Nederland

1 okt. 2022

Nieuws

Puratos Nederland is verheugd dat de uitbreiding van de productiecapaciteit in Zevenbergen in gebruik is genomen. Op zaterdag 1 oktober is de officiële opening gevierd met speeches van Cedric van Belle, voorzitter van de Raad van Bestuur, en Pierre Tossut, CEO. 

De nieuwe productiehal werd formeel geopend door een officiële ‘lint-doorknip-ceremonie’ in aanwezigheid van onze medewerkers en hun familieleden. Tijdens deze feestelijke middag kregen alle aanwezigen een rondleiding door de nieuwe vleugel van de productieafdeling om meer te weten komen over het productieproces en de nieuwe installaties. Ook het Innovatie Centrum - waar de bakkerij is gevestigd – kon worden bezichtigd alsmede de kantoren. Voor de medewerkers erg leuk om met trots aan hun familie te laten zien waar ze werken. Uiteraard werd er tussendoor ook genoten van een lekker hapje en drankje. 

Naast de uitbreiding van de productiehal kreeg ook de buitenkant van het gebouw een ‘make-over’. Het gebouw in Zevenbergen is voorzien van de nieuwe Puratos kleuren en op verschillende plaatsen is het Puratos logo geplaatst en de Puratos eenhoorn is prominent aanwezig. 

De reis van Puratos Nederland begon in 1979 in Zevenbergen. In de beginjaren is Puratos kleinschalig begonnen met de verkoop van producten op de Nederlandse markt. Pas in 1994 begon de productie van met name broodverbetermiddelen en brood- en banketmixen op de locatie in Zevenbergen. De geproduceerde formules zijn afgestemd op de Nederlandse brood- en banket cultuur en worden geleverd aan Nederlandse klanten. Door de groei in de afgelopen jaren is Puratos Nederland inmiddels het 4e land qua omzet in de regio Noordwest en Oost Europa. Door de sterke toename van het verkochte volume aan Puratos producten was uitbreiding van de lokale productiecapaciteit hard nodig: dankzij de uitbreiding is de mixcapaciteit nu verdubbeld. Inmiddels draait de nieuwe productielijn en worden nieuwe operators stap voor stap in hun taken getraind.

De opening van deze productieuitbreiding markeert een belangrijk moment in de geschiedenis van Puratos Nederland.  Samen met de hele Puratos gemeenschap wereldwijd wordt ernaar gestreefd om de planeet vooruit te helpen met innovatieve voedingsoplossingen voor de gezondheid en het welzijn van mensen over de hele wereld. Om dit te bereiken staat centraal om voor klanten de meest innovatieve bron van winstgevende business groei te zijn. Daarvoor is het noodzakelijk om flexibel en snel in te kunnen spelen op de behoeften van de klant: de uitbreiding van de lokale productie gaat daar zeker aan bijdragen. Groei blijft belangrijk bij het realiseren van die toekomstvisie, evenals het bevorderen van een betere gezondheid, een beter leven en een betere planeet.