Center For Bread Flavour

Gezondheid, smaak en textuur

Puratos is een familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar nauw betrokken is bij de bakkerij. In onze inspanningen om betrouwbare partners te zijn in bakkerij-innovaties, zijn we in gesprek gegaan met eindconsumenten over de hele wereld om uit te zoeken wat zij van hun brood verlangen. In het Center for Bread Flavor delen wij onze bevindingen om de gezondheid, smaak en textuur van uw broden en bakkerijproducten te optimaliseren.

Center for bread flavour

Om al onze kennis en inzichten over brood en fermentatie op één plaats te verzamelen, openden we het Center for Bread Flavor in Saint Vith, België. Het is ons speciale ervaringscentrum waar u uw broden kunt innoveren.

In het Center for Bread Flavor werken onze brood- en bakkerijexperts samen om de toekomst van brood te bespreken en te onderzoeken hoe smaak, aroma en fermentatie de smaak en textuur van brood beïnvloeden. Ons doel is de plaats te zijn waar de bakkerij-industrie, wetenschappers en Puratos-medewerkers samenkomen om de beste praktijken te ervaren en uit te wisselen, en samen te werken om afgewerkte producten te creëren met een smaak die uw verbeelding te boven gaat.

Het is waar u - onze klanten - kunt komen om uw recepten te perfectioneren die precies voldoen aan de behoeften en wensen van uw consumenten, in uw deel van de wereld.

"Maison du levain" en Desembibliotheek

Behalve dat het Center direct naast een van de Sapore desemfabrieken van Puratos ligt, herbergt het ook een volledig functionerende bakkerij met alle apparatuur en ingrediënten die u zich maar kunt wensen, en ons "Maison du Levain". Dit is een plek die u 250 bakkerijgeneraties terugbrengt in het verleden van de broodbereiding, en u ook een kijkje laat nemen in wat er nog komen gaat.

Misschien illustreert niets onze toewijding aan broodbereiding meer dan de Puratos Desembibliotheek. De enige in haar soort, de Puratos Desembibliotheek bestaat om het desem erfgoed en de bakkennis van de wereld te bewaren, terwijl het ook de plaats is waar belangrijke desems veilig en gezond bewaard worden.

Het idee is simpel maar belangrijk

Als een bakker een monster van zijn desem veilig wil bewaren, kan hij het naar de bibliotheek brengen, waar de inhoud wordt geanalyseerd en geïdentificeerd. Hun desem wordt regelmatig ververst en levendig gehouden voor toekomstige bakkersgeneraties.

De bibliotheek heeft al een unieke collectie van meer dan 100 desems van bakkers van over de hele wereld en heeft bijgedragen tot de identificatie van meer dan 1500 stammen van micro-organismen.

Virtuele tour

Maak een virtuele 360° tour in onze Desembibliotheek.