Center For Bread Flavour

Sinds jaren voert Puratos diepgaand onderzoek naar hoe mensen wereldwijd de smaak van brood ervaren. Om meer kennis op te doen rondom smaak en fermentatie, hebben we het Center for Bread Flavour geopend.

In het Center for Bread Flavour te Sankt Vith in België, combineren we onze expertise in smaak, aroma, fermentatie en food pairing om te ervaren hoe de smaak en textuur van brood beïnvloed kan worden.

In het Center for Bread Flavour, gebaseerd in Sankt Vith in België, combineren we onze expertise in smaak, aroma, fermentatie en food pairing om te tonen hoe de smaak en textuur van brood beïnvloed kan worden.

De missie van het Center for Bread Flavour

We willen dé plek zijn waar bakkers, wetenschappers en onze eigen werknemers samen komen om hun kennis en expertise op het gebied van smaak en fermentatie te delen. Met als doel producten te ontwikkelen met een smaak die onze en uw verwachtingen zal overtreffen.

Desembibliotheek

De Puratos Desembibliotheek is een duidelijk bewijs van onze toewijding voor het maken van brood. De bibliotheek bevindt zich in het hart van het Center for Bread Flavour en richt zich op het beschermen van desembiodiversiteit , de herkomst van desem en de kennis ervan. Het is de allereerste en enige desembibliotheek ter wereld.

Het idee is eenvoudig maar zeer belangrijk: wanneer een bakker zijn desem veilig wil bewaren, kan hij deze naar de bibliotheek brengen waar wij de inhoud analyseren en zijn specifieke structuur en ingrediënten vastleggen. In de bibliotheek wordt het desem veilig in leven gehouden worden en dit gedurende jaren. Met trots bevestigen wij dat de bibliotheek een unieke collectie desems van bakkers wereldwijd bevat en bijdroeg aan het identificeren van meer dan 700 types gist en meer dan 1.500 soorten zuren en lactische bacteriën. Wenst u meer informatie over het Center for Bread Flavour of u wenst bij te dragen aan de toekomst van desembrood? Bezoek dan onze contactpagina.