Ontdek de laatste resultaten van Cacao-Trace op gebied van duurzame cacao-impact

Reis naar de plek waar uitstekende smaak en goed doen elkaar ontmoeten. Ons Cacao-Trace programma zet zich in voor een duurzame toekomst in de cacaoketen. Ontdek de diepgaande impact op de cacaoboerengemeenschap, klanten, consumenten en de planeet.

Het helpen van boeren, zorgt voor een beter leven

Met Cacao-Trace gaat onze betrokkenheid verder dan alleen hoogwaardige cacaobonen. Samen met onze klanten versterken we cacaoboeren en creëren we een blijvende impact op cacaogemeenschappen. Via de Kwaliteitspremie en Chocoladebonus zorgen we ervoor dat Cacao-Trace-boeren een beter inkomen hebben, wat hen 2 tot 5 extra maanden aan inkomsten oplevert. Alleen al in 2023 bedroeg de chocoladebonus €2,4 miljoen, waar 23.247 boerenfamilies in 8 landen van profiteerden.

Ontdek meer over hoe het kiezen voor Cacao-Trace een verschil kan maken en wat het duurzaamheidsprogamma in 2023 heeft bereikt.

De Chocoladebonus, die 100% wordt teruggegeven aan cacaoboeren via directe betalingen en gemeenschapsprojecten, heeft bijgedragen aan een levensveranderende impact voor de cacaogemeenschappen. In 2023 ondersteunde het Cacao-Trace-programma transformatieve projecten, waardoor er een betere toekomst ontstond voor de kinderen van onze cacaoboeren. Dit werd bereikt door de voltooiing van 12 schoolprojecten en het bouwen van 46 waterinstallaties, waardoor er het hele jaar door toegang is tot schoon, drinkbaar water voor de gemeenschappen van cacaoboeren.

Bouwen aan een duurzame toekomst voor de cacaoketen

Bouwen aan een duurzame toekomst voor de cacaoketen

Door een deel van onze CO2-uitstoot te compenseren via een “Koolstofcompensatieprogramma” binnen onze cacaoketen, streven we ernaar onze ecologische voetafdruk verder te verkleinen en cacaoboeren te ondersteunen bij het opzetten van klimaatslimme en veerkrachtige boerderijen. Vandaag zijn we al actief in 6 Cacao-Trace-programma’s met initiatieven op het gebied van agroforestry en klimaatslimme landbouw, en we streven ernaar om tegen 2030 3,4 miljoen bomen te planten.

Versterking van uw bedrijf, verbetering van de duurzaamheid

Het Cacao-Trace-programma is een samenwerking tussen gemeenschappen, klanten en partners. Het stelt ons in staat om met een gerust hart heerlijke chocolade te bieden aan chocolade-liefhebbers.

Wij geven onze klanten een concurrentievoordeel door in te spelen op de versnelde groei van duurzame cacaoproducten. Uit een studie van Taste Tomorrow in 2023 blijkt dat 52% van de Nederlandse consumenten voedselproducten wil die afkomstig zijn van duurzame landbouwmethoden. Wij zetten ons in voor duurzaamheid, zodat chocolatiers, banketbakkers en bakkers toegang hebben tot uitzonderlijke cacaoproducten die aansluiten bij de trends van klanten. De unieke aanpak van Cacao-Trace verhoogt de waarde van producten en vertelt een verhaal, wat resulteert in heerlijke chocolade waar je met een gerust hart van kunt genieten. Ontdek hoe jouw toewijding aan een duurzame cacaoketen zowel jouw chocoladecreaties als de tevredenheid van consumenten versterkt.

Zou u meer willen weten over het Cacao-Trace duurzaamheidsprogramma?