Cacao-Trace is een uniek programma, met voordelen voor iedereen, dat bouwt op de lokale kennis en expertise van de cacaoboer. Het geeft hen de mogelijkheid om productiever en duurzamer te zijn. Door de cacaoboeren te helpen de waarde van hun cacao te verhogen, zullen ook  toekomstige generaties van lekkere chocolade kunnen blijven genieten.

In de toekomst zullen we dit programma geleidelijk gaan uitbreiden naar andere landen in Zuid- & Oost-Azië, West-Afrika en Zuid-Amerika. Momenteel zijn we actief in Vietnam en Ivoorkust.

Cacao-Trace – Levens verbeteren door het verbeteren van vaardigheden

Cacao-Trace beantwoordt direct aan de noodzaak voor een meer duurzame en transparante cacaotoeleveringsketen. De unieke en holistische combinatie van milieu-, financiële en mensgerichte initiatieven werd ontwikkeld om de levens en vaardigheden van cacaoboeren te verbeteren. Cacao- Trace legt de nadruk op kwaliteit, scholing en opleiding. Het geeft de cacaoboeren de ruimte hun vaardigheden te verbeteren om nog productiever en duurzamer te worden en ervoor te zorgen dat ook de komende generaties nog lang van chocolade kunnen genieten.

We verzekeren chocoladeproducenten en -consumenten dat Cacao-Trace voor hoge kwaliteit, traceerbare en duurzame cacaobonen staat. Continue verbetering is inbegrepen in het programma en gevalideerd door een onafhankelijke derde partij.

Cacaoboeren helpen door scholing en opleiding

Scholing en opleiding zijn de kernactiviteiten van Cacao-Trace. De technische ondersteuning en opleiding die gegeven wordt op de plantages en in de Cacao-Trace post-harvestcentra, helpen de cacaoboeren om zowel hun winst als de kwaliteit van hun bonen te verhogen. Door nauw met hen samen te werken, door het verder professionaliseren van hun management skills en milieubeschermingstechnieken, geeft  Cacao-Trace de cacaoboeren de mogelijkheid het hoogst mogelijke inkomen te genereren en hun plantages te beheren met meer autonomie.

Cacaokwaliteit toevoegen aan de duurzaamheidsformule

Zoals bij andere duurzaamheidsprogramma’s, draagt Cacao-Trace bij aan een duurzame toeleveringsketen dankzij best practice milieu-, financiële en mensgerichte aanpakken. Daarnaast is het ook een bewijs van kwaliteit. De teams van Cacao-Trace werken nauw samen met de cacaoboeren om het fermentatie- en drogingsproces met zorg op te volgen, een vitale stap om superieure cacaobonen te garanderen. Deze steun zorgt ervoor dat cacaoboeren zich meer kunnen richten op het verzorgen van hun plantages en hun vaardigheden om productiviteit en kwaliteit te verbeteren. Het resultaat is een win-win situatie. Cacaoboeren hebben een hogere opbrengst terwijl de chocoladeproducenten verzekerd zijn van hogere kwaliteit cacaobonen voor overheerlijke chocolade.

Echt lekkere chocolade van fermentatiemeesters

In tegenstelling tot andere duurzame chocolade, biedt Cacao-Trace u ook nog eens unieke smaken en aroma’s. Dit komt met name door het naoogstproces van het programma en andere factoren zoals de bodemkwaliteit, het klimaat en de genetische variëteiten van de cacaobonen. Net als bij het maken van wijn, is fermentatie een essentiële stap in het bepalen van het smaakprofiel. Door dit proces volledig te beheersen komen enkel de beste cacaobonen in aanmerking voor Cacao-Trace chocolade.

Extra beloning bij aankoop van Cacao-Trace chocolade

Door het kopen van Cacao-Trace producten, ondersteunt u, naast het tegengaan van armoede, ook de beschikbaarheid van chocolade op lange termijn. Voor iedere kilo chocolade geeft Cacao-Trace een ‘Chocolade Bonus’ van 10 cent terug aan de boeren. Dit eenvoudige en transparante bonussysteem is uniek omdat 100% van de bonus ook daadwerkelijk bij de boeren zelf terecht komt. Een systeem waar iedereen baat bij heeft; van de cacaoboer tot aan de chocoladeproducent en van de distributeur tot aan chocoladeliefhebbers over de hele wereld.

Vertrouwen door transparantie en traceerbaarheid

Door het kopen van Cacao-Trace chocolade verbetert u de levens van cacaoboeren en hun families. Gecontroleerde scheiding van Cacao-Trace cacaobonen, direct vanaf het oogstmoment en gedurende het gehele proces, zorgt ervoor dat we precies weten waar de bonen vandaan komen en kunt u erop vertrouwen dat alle Cacao-Trace bonen van optimale kwaliteit en geregistreerd zijn.