Neem water van 70-75°C (niet hoger of lager). Grondstoffen (zonder gist en extra water) 10 minuten mengen in eerste versnelling en 3 minuten snel. Mengsel in een bak welke afgedekt is, 1 nacht bewaren op bakkerij temperatuur.
Dag 2:
Het Kernebrod mengsel terug in de kneder doen. De gist oplossen in het water (warm) deze bij het mengsel voegen, het geheel 5 minuten doordraaien in eerste versnelling.
Voorrijs:
15 minuten op natte bank.
Afwegen:
1.000 gram voor Kerne brood blikken, 1.800 gram voor de witbrood koppels.
Vormen:
Tot gladde deegpil.
Decoreren:
Met sesamzaad.
Narijs:
60 minuten bij 32 °C.
Bakken:
Inschietoven: aflopend van 190 °C naar 170 °C, 80 minuten. Rotatieoven: aflopend van 210 °C naar 160 °C, 70 minuten.
Opmerkingen: Gebruik bij voorkeur gehele verpakkingen van Puravita Kernebrod Rogge ineens. Bij minder verbruiken per keer, gelieve de gehele inhoud van de zak eerst droog te mengen.
Na het bakken direct in plastic verpakking, dit is van belang i.v.m. schimmel vorming welke dan minder snel zal optreden.
Snijden: Na 24 uur snijden op gewenste dikte. Eventueel invriezen.
Onze website maakt gebruik van cookies. Cookies zijn kleine stukjes informatie die de internetbrowser opslaat op uw computer.
We gebruiken cookies om u de beste ervaring op onze website te bieden, om herhaalde bezoeken en voorkeuren te herkennen en om verkeer te meten en te analyseren. Raadpleeg ons cookiebeleid voor meer informatie over cookies, inclusief hoe u ze kunt uitschakelen. Door op "Ik accepteer alle cookies" te klikken, gaat u akkoord met het gebruik van alle cookies.