Rogge Polleke

Ingrediënten

Gram
Tarwebloem 7.000
Roggebloem 3.000
O-tentic Durum 500
Malspoeder CL 100
Sapore Traviata 400
Tenor Donkere Moutpoeder 100
Zout 180
Water 7.200
Vulling
Rozijnen 5.000

Werkwijze
  • Kneding: langer in de eerste versnelling mengen om goed zijn vocht op te laten nemen. Daarna soepel afkneden. Pas op overkneden! Rozijnen doordraaien.
  • Deegtemperatuur: 26°C.
  • Bulkrijs: 25 minuten.
  • Afwegen: 500 gram en opbollen.
  • Bolrijs: 20 minuten en opnieuw opbollen.
  • Decoreren: met roggebloem.
  • Narijs: 60 minuten.
  • Bewerking: voor het bakken insnijden in de vorm van een kruis.
  • Bakken: met iets stoom.
  • Baktemperatuur: 240°C en de temperatuur geleidelijk laten zakken naar 210°C.
  • Baktijd: 45 minuten. De laatste 15 minuten van de baktijd de schuif open zetten.

Over dit recept

Moeilijkheidsgraad: