Puratos' Bakkerijscholen voor een beter leven in India en Brazilië

Het is belangrijk om onze kennis en know-how niet alleen te delen met onze klanten, maar ook met kansarme gemeenschappen in de landen waar we actief zijn. Een betrouwbare lokale partner zijn maakt deel uit van de internationale bedrijfsfilosofie en dit brengen we in praktijk door het openen van bakkerijscholen in India en Brazilië.

Zoals in de meeste groeimarkten worden ook de smaken van consumenten in India en Brazilië meer westers, dat leidt tot een stijgende vraag naar producten zoals cake, viennoiserie en chocolade. Supermarkten en bakkerijen, hotels en cruiseschepen willen hun huidige productgamma uitbreiden, maar velen onder hen vinden geen geschoolde werkkrachten.

Bakkers van de toekomst

Puratos investeerde reeds in twee bakkerijscholen, één in Brazilië en één in India, en is vastberaden om er jonge mensen op te leiden tot bakker, patissier of chocolatier. In beide landen zijn lespakketten opgesteld om de leerlingen meer dan alleen een basisopleiding te bieden, en ze een praktische opleiding te geven om in betere levensomstandigheden op te groeien. Het programma omvat ook periodes van stage in verschillende bedrijven waarvoor de studenten betaald worden. We engageren ons ook om werk te zoeken voor de leerlingen die afstuderen en hen een plaats te geven bij één van onze partners.

Gesteund door het succes van de projecten in India en Brazilië willen we het programma verder uitbreiden, zodat nog meer jonge mensen hun passie voor bakkerij, patisserie en chocolade kunnen omzetten in een lonende manier van leven.

India

In augustus 2014 werd de eerste bakkerijschool ingewijd in India. 25 leerlingen uit kansarme regio’s volgen elk jaar het programma. De lessen variëren van het aanleren van basiskennis koken en bakken tot meer gevorderde lessen over patisserie en het maken van chocolade.

Brazilië

In april 2015 lanceerden we een gelijkaardig project in een kansarme wijk in Sao Paolo in Brazilië, in samenwerking met de Gol de Letra Foundation. Elk jaar krijgen 20 leerlingen de kans om er gedurende 18 maanden deel te nemen aan workshops.

Wil u meer weten over onze bakkerijscholen? Bezoek onze contactpagina.