Puratos lanceert duurzaamheidsprogramma ook in Papoea Nieuw Guinea

25 jun. 2018

Zevenbergen, 28 juni 2018. Na een succesvolle introductie van het duurzame programma Cacao-Trace in Vietnam, Ivoorkust en Fillipijnen lanceert Puratos dit duurzaamheidsprogramma nu ook in Papoea Nieuw Guinea.

De eerste stap van het programma is het aanpassen en standaardiseren van de fermentatie van de cacaobonen van 60 lokale post-harvest centra om ervoor te zorgen dat deze voldoen aan de hoge kwaliteitstandaard van Cacao-Trace. Door het controleren van het lokale fermentatieproces weet Puratos de kwaliteit van de bonen significant te verbeteren. Het resultaat: chocolade van hoge kwaliteit met exceptionele smaak!

In aanvulling op het vaststellen van richtlijnen op het gebied van fermentatie en kwaliteitscontroles heeft Puratos ook het droogproces aangepast. Hiermee wordt bereikt dat PNG cacaobonen hun volledige, authentieke smaakprofiel behouden, wat zeer belangrijk is omdat men in deze regio doorgaans een droogproces boven open vuur gebruikt dat zorgt voor een rokerige smaak.

Nu de basis van het programa geïmplementeerd is, vindt monitoring en een continu verbeterproces in lijn met de Cacao-Trace standaarden plaats. In de zes maanden dat het programma loopt, heeft het al een zeer positieve impact op de omgeving en de leefomstandigheden van de bevolking ter plaatse. De volgende stap is het implementeren van de Chocolade Bonus. Deze zal de leefomstandigheden van de lokale bevolking nog verder verbeteren. Uiteindelijk zal het Chocolade Centrum ook nog biologisch gecertificeerd worden, wat zal resulteren in unieke, duurzame en biologische chocolade. De chocolade zal in het najaar van 2018 beschikbaar zijn.

Hoe verder we komen met Cacao-Trace des te meer bewijst het duurzaamheidsprogramma dat het op alle vlakken voordelen biedt; het behoud van hoge kwaliteit chocolade in de toekomst, evenals verbeteringen voor de omgeving en voor de lokale cacaoboeren.