Wij zijn trots op het behoud van het erfgoed van het bakken en het maken van chocolade

Hier bij Puratos, begrijpen we de kracht van innovatie. We geloven ook in het behoud van traditionele manieren om brood en chocolade te maken. Door deze innovatie te combineren met traditie, kunnen we u het allerbeste aanbieden.

Onze passie voor natuur, authenticiteit en diversiteit heeft geleid tot de creatie van onze Desembibliotheek. Het is de ideale manier om de broodtraditie te bewaren en de eeuwenoude kunst van natuurlijke fermentatie in stand te houden. Met dezelfde passie willen we het erfgoed van de Belgische chocolade bewaren.

Brood

 

Het bestuderen van de geschiedenis van brood en zijn vele toepassingen over de hele wereld heeft ons de kennis gegeven die we nodig hebben om u, consumenten, het beste van dit product aan te bieden. De geschiedenis van desem is echter zo rijk dat we het niet allemaal voor onszelf wilden houden! Daarom hebben we besloten het "Center for Bread Flavour" (Centrum voor Broodsmaak) op te richten, waar bezoekers zelf het verleden, het heden en de toekomst van desem kunnen ontdekken.

Chocolade

 

Onvergelijkbaar in smaak, houdt Belgische chocolade een speciale plaats in ons hart, aangezien Puratos eigenlijk werd opgericht in België. Daarom willen we graag de traditie voortzetten die Belgische chocolade beroemd heeft gemaakt over de hele wereld. Belcolade produceert al 30 jaar chocolade in België en gebruikt alleen de beste grondstoffen en de Belgische manier van chocolade maken. Belcolade gebruikt geen ander vet dan dat van cacao en alleen natuurlijke vanille. Hierdoor heeft Belcolade chocolade een bijzondere, onderscheidende smaak die het zeer goed doet in smaaktesten van consumenten. In 2008 kocht Belcolade 60 hectare land in Chunca (voorheen Tikul) in Yucatan, Mexico, waar we criollo plantten - een van de oudste, zeldzaamste en fijnste cacaovariëteiten die ooit heeft bestaan. Er zijn vijf oude cacaovariëteiten in Mexico, die we willen behouden volgens een soortgelijk model als dat wat we hebben gebruikt voor onze desembibliotheek. Daarom hebben we op het land traditionele Maya-hutten gebouwd, waarin een collectie van deze inheemse variëteiten is ondergebracht. We willen er ook meer dan 300.000 bomen planten (er zijn er al 66.000 geplant), om zo een wildreservaat te creëren en verder bij te dragen tot de bescherming van het lokale milieu en de biodiversiteit, alsook tot de bescherming van de waardevolle cacaogeschiedenis. Puratos werkt samen met de Choco-Story musea om het verhaal van cacao te delen en uit te leggen hoe de bonen in chocolade worden omgezet. Dit is een andere geweldige manier om onze Belgische chocolade van wereldklasse te promoten. Er zijn reeds tien musea geopend in Brugge, Brussel, Parijs, Colmar, Praag, Pruhonice, Uxmal, Valladolid, Playa del Carmen en Beiroet.

Beter leven

Puratos zal haar mensen altijd op de eerste plaats zetten. Wij brengen innovatie en traditie in evenwicht om een superieure kwaliteit te garanderen die nooit onze waarden in het gedrang brengt en gaan verder dan dat om ons succes te delen met degenen die met ons meewandelen.

Lees meer

Gemeenschappen

We werken in harmonie met de gemeenschappen waar we deel van uitmaken: we streven naar veilige en stabiele inkomsten voor boeren over de hele wereld en investeren in het bieden van levensveranderende, educatieve mogelijkheden in onze bakkerijscholen.

Lees meer