Bij Puratos streven we er voortdurend naar om onze positieve impact te vergroten met de creatie van innovatieve voedingsoplossingen die gezondheid en welzijn bevorderen en bedrijven, klanten, mensen en de planeet gestaag vooruit helpen. Als verantwoordelijk voedingsbedrijf weten we ook hoe belangrijk het is om goed voor onze planeet te zorgen. Daarom hebben wij een Levenscyclusanalyse (LCA)-initiatief opgezet om de milieu-impact van onze producten te analyseren en onze klanten te helpen hun duurzaamheidsambities te versnellen. 

EVALUATIE VAN DE VOLLEDIGE MILIEUVOETAFDRUK

LCA meet het milieueffect van een product gedurende zijn hele levenscyclus, van de herkomst van alle grondstoffen en hulpbronnen tot het einde van de levensduur. Elk afzonderlijk onderdeel van de toeleveringsketen wordt nauwkeurig geanalyseerd, waardoor alle partijen - van teler tot consument - essentiële informatie krijgen over de volledige milieu-impact van het product, zodat beter geïnformeerde en milieubewuste aankoopbeslissingen kunnen worden genomen. De lancering van het LCA-initiatief onderstreept onze diepgewortelde inzet voor toekomstige generaties en het vooruithelpen van de planeet door innovatieve voedseloplossingen.

We begonnen met de LCA-analyse van het baanbrekende Plant Forward-productassortiment van plantaardige zuivel-, ei- en botervervangers. De resultaten waren verbluffend.

LCA-studies concludeerden dat de milieu-impact van ons innovatieve eierwasalternatief Sunset Glaze 59% lager was dan die van gepasteuriseerde eieren, en dat boteralternatief Mimetic een drie keer lagere milieu-impact had dan zuivelboter. Dit betekent dat de overschakeling van zuivelboter naar Mimetic voor elke ton geproduceerde croissants een ton minder CO2-uitstoot oplevert - het equivalent van het planten van 50 bomen. 

Belcolade Selection M. Plant-Based Cacao-Trace, onze onlangs gelanceerde melkchocolade op plantaardige basis, is ook beoordeeld. De zuivelvrije, notenvrije chocolade bleek een 13% lagere milieu-impact te hebben dan het equivalent van zuivelmelk.

ONZE KLANTEN HELPEN HUN DUURZAAMHEIDSAMBITIES TE VERSNELLEN

LCA-studies van onze plantaardige alternatieven tonen aan dat ze aanzienlijk beter zijn voor de planeet. Aan de hand van gedetailleerde gegevens kunnen we precies berekenen hoe milieuvriendelijk deze ingrediënten zijn in vergelijking met hun dierlijke tegenhangers. Daardoor kunnen onze klanten de duurzaamheid van hun eindproducten tastbaar en met vertrouwen aan hun klanten aantonen.

Voor meer informatie over de duurzaamheidsinitiatieven van Puratos of onze plantaardige alternatieven voor dierlijke ingrediënten, gelieve ons te contacteren: