Puravita Kernebröd Spelt

Ingrediënten

Gram
Receptuur:
Puravita Kernebröd Spelt 15.000
Zout 225
Water 9.000
Afwerking:
Gist 150
Water 300

Werkwijze:
  • Kneding: Meng Puravita Kernebröd Spelt met het water van 60°C gedurende 10 minuten op langzame snelheid.
  • Deegrust: Om de juiste vocht opname te verkrijgen, laten we dit mengsel gedurende 1 nacht (of minimaal 8 uur) afgedekt staan.
  • Doordraaien: Voeg de volgende dag de gist toe (opgelost in éénzelfde hoeveelheid water). Meng gedurende 10 minuten op langzame snelheid. 
  • Voorrijs: 15-30 minuten op een natte bank.
  • Afwegen: Roggebrood blikken: 1.200 gram, busbrood blikken: 1.600 gram, ronde bus blikken: 600 gram.
  • Vormen: De deegstukken met natte handen vormen tot een gladde deegpil.
  • Decoreren: Het deegstuk geheel door een decoratie halen, b.v. spelt, sesamzaad of zonnebloempitten. In de bakvorm plaatsen en enigszins aandrukken.
  • Narijs: 80 minuten bij 32°C.
  • Bakken: Inschietoven: 250°C aflopend naar 180°C, rotatie oven: 230°C aflopend naar 160°C.
  • Baktijd: 1.200 - 1.600 gram is 75 minuten. (Ronde bus: 60 minuten)

 

Opmerkingen: Gebruik bij voorkeur gehele verpakkingen van Puravita Kernebrod Spelt ineens, anders de gehele inhoud van de zak eerst droog mengen.

Direct na het bakken (het Kernebrod is nog heet) in folie verpakken. Hiermee behoudt het brood zijn vochtgehalte en al zijn versheid.

Na 24 uur kunt het op gewenste dikte snijden.


Over dit recept

Moeilijkheidsgraad: