Puravita Kernebröd Spelt Gevuld

Ingrediënten

Gram
Receptuur dag 1:
Puravita Kernebröd Spelt 15.000
Water 9.000
Receptuur dag 2:
Zout 360
Gist 600
Water 1.050
Vulling:
Rozijnen (gewassen) 6.000
Cranberry (heel) 6.000
Gebruineerde hazelnoten 8-12mm 6.000

Werkwijze:
  • Dag 1: Meng Puravita Kernebröd Spelt met het water van 60°C gedurende 10 minuten op langzame snelheid.
  • Deegrust: Om de juiste vocht opname te verkrijgen, laten we dit mengsel gedurende 1 nacht (of minimaal 8 uur) afgedekt staan.
  • Dag 2:  Met de rest van de grondstoffen en het water gedurende 10 minuten op langzame snelheid mengen.
  • Vulling: Doordraaien.
  • Deegtemperatuur: 27°C
  • Afwegen: 2.000 gram.
  • Vormen: De deegstukken met natte handen vormen tot een gladde deegpil.
  • Decoreren: Het deegstuk geheel door het sesamzaad rollen. In de bakblik leggen en enigszins aandrukken.
  • Narijs: 70 minuten bij 32°C.
  • Bewerking: Voor het bakken het bakblik voorzien van een casino deksel.
  • Bakken: Inschietoven: 230°C aflopend naar 185°C, rotatie oven: 230°C aflopend naar 160°C.
  • Baktijd: 85 minuten
  • Tip: Meet de kern temperatuur van het brood, dit moet minimaal 97-99°C zijn.

Opmerkingen: Gebruik bij voorkeur gehele verpakkingen van Puravita Kernebrod Spelt ineens, anders de gehele inhoud van de zak eerst droog mengen.

Direct na het bakken (het Kernebrod is nog heet) in folie verpakken. Hiermee behoudt het brood zijn vochtgehalte en al zijn versheid.

Na 24 uur kunt het op gewenste dikte snijden.


Over dit recept

Moeilijkheidsgraad:  

Claims

  • Lactosevrij
  • Plantaardig
  • Vezelrijk