Rustiek gebakken bol

Receptuur

Werkwijze
  • Kneding: Soepel deeg kneden.
  • Deegtemperatuur: 27-28°C.
  • Bulkrijs: 35 minuten in een plastic bak of tussen deeg kleedjes.
  • Bewerking: Lichte doorslag.
  • Bulkrijs: 20 minuten.
  • Afwegen: 470 gram.
  • Puntrijs: 20 minuten.
  • Opmaken: De deegstukken losjes in de bloem opbollen en met de sluiting onder in een deegmandje met roggebloem plaatsen.
  • Narijs: 45-60 minuten.
  • Bewerking: Voor het bakken de mandjes voorzichtig omdraaien op het inschiet apparaat of bakplaat.
  • Baktemperatuur: 240°C inschieten met een aflopende oven.
  • Baktijd: 30-35 minuten (900 gram, bakken 45-40 minuten)

Over dit recept:

Moeilijkheidsgraad:  

Claims

  • Plantaardig
  • Lactosevrij
  • Vegetarisch
  • Clean Label