Desem Wit Vloerbrood via de bollenkast

Ingrediënten

Gram
Tarwebloem (patent) 10.000
O-tentic Tradizione 400
Sapore Rigoletto 200
Quickstep CL 150
Malspoeder CL 200
Zout 150
Water 5.500

Werkwijze:
  • O-tentic CHEF Tradizione: Meng eerst 4% O-tentic Tradizione + 8% water (neem dit in mindering van het totale water) van 37°C mengen en na 20 minuten is het klaar voor gebruik.
  • Kneden: Kneed het deeg goed af, maar pas op met overkneden.
  • Deegtemperatuur: 27-28°C.
  • Afwegen: 880 gram.
  • Bol/puntrijs: 45-60 min.
  • Opmaken: Recht kort model.
  • Bewerking: Op het inschietapparaat en/of bakplaten plaatsen.
  • Narijs: 240 minuten.
  • Decoreren: De bovenkant voorzien van een beetje roggebloem en 5x mooi insnijden.
  • Bakken: Met voldoende stoom.
  • Baktemperatuur: 250°C inschieten en terug naar 220°C
  • Baktijd: 33 minuten.
  • Opmerkingen: Zorg dat je de CHEF op tijd aanmengt.

Over dit recept

Moeilijkheidsgraad:  

Claims

  • Zuurdesem
  • Voldoet aan de desem wetgeving
  • Plantaardig
  • Vegetarisch
  • Lactosevrij
  • Desembrood