Key Lime Cheesecake

Ingrediënten

Gram
New York style Crumble
Tegral Satin Cream Cake 500
Roomboter 150
Heelei 10
Koekkruiden 20
Zeste van 1 limoen 10
Sap van ½ limoen 10
Gesmolten roomboter 180
Vulling 1
Deli Cheesecake 1200
Deli Citron Lemon 200
Sap van 1 limoen 60
Kleurstof limoen groen QS minimaal
Vulling 2
Deli Cheesecake 1200
Decoratie
Miroir Neutre 200
Macarons 190

Werkwijze
  • De grondstoffen voor de crumble tot grove kruimels mengen.
  • Bakken bij oventemperatuur 185°C gedurende ca. 13 minuten.
  • Meng de afgekoelde crumble met de gesmolten roomboter en druk dit mengsel à 200 gram in ringen van 18 cm stevig aan.
  • Vul de ring afwisselend af met limoen en de neutrale cheesecake zodat een door en door marmerend effect ontstaat.
  • Strijk de bovenkant mooi vlak.
  • Bak de cheesecake bij 160°C gedurende 45 tot maximaal 50 minuten net aan gaar.
  • Na volledige afkoeling een dunne spiegel van Miroir Neutre opbrengen. Decoreren naar keuze met bijvoorbeeld macarons en een schijf limoen.

Over dit recept

Moeilijkheidsgraad:  

Tip: voor iedere cm hoogte is ca. 300 gram cheesecake nodig, cheesecake is machtig dus let op gewicht per eenheid.