Avocadoslof

Ingrediënten

Gram
Tarwebloem (patent) 10.000
O-tentic Durum 400
Zout 150
Malspoeder CL 200
Water 6.800
Vulling
Guacamole 2.500
Kipfilet (gerookt) 2.000
Pijnboompitten (gebruineerd) 2.200
Geraspte belegen kaas 1.000

Werkwijze
  • Kneding: Soepel deeg kneden.
  • Bulkrijs: 60 minuten.
  • Afwegen: 350 gram en maak er een lange punt van.
  • Puntrijs: 35 punten.
  • Hierna de deegpunten langer trekken en licht ontgassen. Precies in het midden 50 gram guacamole, 40 gram gerookte kipstukjes, 4 gram pijnboompitten en 10 gram geraspte kaas leggen, dichtvouwen en goed aandrukken. De deegpil in een S-model vormen en in een ovale ring leggen.
  • Narijs: 20 minuten.
  • Decoreren: Op de bovenkant 15 gram guacamole smeren en 15 gram geraspte kaas strooien.
  • Baktemperatuur: 230°C inschieten en terug naar 180°C.
  • Baktijd: Ca. 25-30 minuten met voldoende stoom.

Over dit recept

Moeilijkheidsgraad: