Desem Dadel/Noten/Rozijnen brood

Receptuur

Gram %
Tarwebloem (patent) 5000 50
Volkorenmeel 5000 50
O-tentic Durum 500 5
Malspoeder CL 100 1
Zout 200 2
Water 7500 75
Vulling
Gesneden dadels (vers) 3000 30
Rozijnen 5000 50
Walnoten 2000 20

Werkwijze
  • Kneding: Soepel deeg kneden.
  • Deegtemperatuur: 27-28°C.
  • Bulkrijs: 35 minuten in plastic bak of tussen deegkledjes.
  • Bewerking: Lichte doorslag.
  • Bulkrijs: 20 minuten.
  • Afwegen: 650 gram.
  • Opbollen: De deegstukken opbollen en tussen kleedjes plaatsen.
  • Bolrijs: 15 minuten.
  • Opmaken: Opmaken tot een korte punt.
  • Decoreren: Met roggemeel.
  • Narijs: 45-60 minuten.
  • Bewerking: De deegstukken 1x over de gehele lengte insnijden.
  • Baktemperatuur: 220°C inschieten met een aflopende oven.
  • Baktijd: 35-40 minuten.
  • Stomen: Stomen.