Winter Ciabatta

Ingrediënten

Gram
Tarwebloem (patent) 10.000
O-tentic Durum 400
Zout 150
Kaneel 50
Water 1e keer 6.500
Water 2e keer 1.500
Vulling:
Vruchten/Notenmix 2.000
Spekblokjes 3.000
Appelblokjes 500

Werkwijze
  • Kneding: Langer in de eerste versnelling mengen om goed het vocht op te laten nemen. Daarna soepel afkneden en het 2e water inwassen.
  • Deegtemperatuur: 27°C.
  • Vulling: Doordraaien.
  • Bulkrijs: 30 minuten en daarna een doorslag geven.
  • Bulkrijs: 60 minuten.
  • Bewerking: Op een met bloem bestrooide werkbank het deeg leggen. Hier vierkanten uitsteken van 15x15 cm en op een inschietapparaat leggen met papier. Gewicht ongeveer 350 gram.
  • Narijs: 30-45 minuten.
  • Snijden: Kruis erin snijden.
  • Bakken: Met voldoende stoom.
  • Baktemperatuur: 250°C inschieten en terug naar 220°C.
  • Baktijd: Ca. 25-30 minuten, de laatste 5 minuten de schuif openen.
  • Afwerken: Na het bakken gelijk bestrijken met warme honing.

Over dit recept

Moeilijkheidsgraad:  

Recept voor 67 stuks