Desem krentenbrood

Receptuur

Werkwijze
  • Maak een O-tentic CHEF Tradizione: 1kg O-tentic Tradizione + 2 liter water 37°C aanmengen en na 20 minuten klaar voor gebruik.
  • Kneding: Met de rest van de grondstoffen een goed afgekneed deeg maken.
  • Deegtemperatuur: 27-28°C.
  • Vulling:  Doordraaien.
  • Bulkrijs: 90 minuten in plastic bak.
  • Bewerking: Lichte doorslag.
  • Bulkrijs: 60 minuten.
  • Afwegen: 500 gram.
  • Model: Opmaken en in een kort houten bakje met papier leggen.
  • Narijs: 130 minuten.
  • Decoreren: Evt voorzien van roggebloem.
  • Bakken: Krentenbrood programma.
  • Baktijd: 35-40 minuten. (5 minuten voor het einde schuif open)
  • Stoom: Beetje stomen.
  • Tip: Meet de kern temperatuur, dat die minimaal 97°C is.