Desem Havermout Vloerbrood via de bollenkast

Ingrediënten

Gram
Tarwebloem (Patent) 1.500
Volkorenmeel 1.500
Puravita Havermout Plus mz 7.000
O-tentic Tradizione 400
Quickstep CL 300
Malspoeder CL 200
Vitale gluten 200
Water 6.700

Werkwijze:
  • O-tentic CHEF Tradizione: Meng eerst 4% O-tentic Tradizione + 8% water (neem dit in mindering van het totale water) van 37°C mengen en na 20 minuten is het klaar voor gebruik.
  • Weken: De Puravita Havermout Plus met al het water voor 20 minuten in de week zetten.
  • Kneden: Lang in de 1e versnelling en daarna goed afkneden.
  • Deegtemperatuur: 27-28°C.
  • Afwegen: 940 gram.
  • Bol/puntrijs: 45-60 min.
  • Opmaken: Recht kort model.
  • Decoreren: Voorzien van havervlokken.
  • Bewerking: Op het inschietapparaat en/of bakplaten plaatsen.
  • Narijs: 240 minuten.
  • Bewerking: Voor het bakken 5x mooi insnijden.
  • Bakken: Met voldoende stoom.
  • Baktemperatuur: 250°C inschieten en terug naar 220°C
  • Baktijd: 40-45 minuten.
  • Opmerkingen: Zorg dat je de CHEF optijd aanmaakt en dat je de Puravita Havermout Plus in de week zet van te voren.

Over dit recept

Moeilijkheidsgraad:  

Claims

  • Zuurdesem
  • Voldoet aan de desem wetgeving
  • Plantaardig
  • Vegetarisch
  • Lactosevrij
  • Desembrood

Ontdek

Ontdek vergelijkbare recepten