Desem 5-Grains Vloerbrood via de bollenkast

Ingrediënten

Gram
Tarwebloem (patent) 10.000
O-tentic Tradizione 400
Quickstep CL 250
Malspoeder CL 200
Zout 150
Water 4.400
Vulling:
Softgrain 5 Grains 3.000

Werkwijze:
  • O-tentic CHEF Tradizione: Meng eerst 4% O-tentic Tradizione + 8% water (neem dit in mindering van het totale water) van 37°C mengen en na 20 minuten is het klaar voor gebruik.
  • Kneden: Kneed het deeg voor 90% af. 
  • Vulling: Toevoegen en ongeveer 2 minuten in de 1e versnelling doordraaien, daarna nog maximaal 1 min in de 2e versnelling afkneden.
  • Deegtemperatuur: 27-28°C.
  • Afwegen: 900 gram.
  • Bol/puntrijs: 45-60 min.
  • Opmaken: Recht kort model.
  • Decoreren: Met een zadenmengsel van sesamzaad, lijnzaad, zonnebloempitten, havervlokken en maanzaad.
  • Bewerking: Op het inschietapparaat en/of bakplaten plaatsen.
  • Narijs: 240 minuten.
  • Bewerking: Voor het bakken 1x over de gehele lengte insnijden.
  • Bakken: Met voldoende stoom.
  • Baktemperatuur: 250°C inschieten en terug naar 220°C
  • Baktijd: 33 minuten.
  • Opmerkingen: Zorg dat je de CHEF op tijd aanmengt.

Over dit recept

Moeilijkheidsgraad:  

Claims

  • Zuurdesem
  • Voldoet aan de desem wetgeving
  • Plantaardig
  • Vegetarisch
  • Lactosevrij
  • Desembrood