Lentebries

Ingrediënten

Gram
Receptuur
Tarwebloem (patent) 10.000
Subliem Boterstol 3.000
Sapore Rigoletto 300
Zout 180
Gist 600
Water 6.800
Vulling
Suiker nibs P4 5.000
Appelblokjes (vers) 10x10 1.000
Witte chocoladestukjes 2.000

Werkwijze
  • Kneding: soepel deeg kneden.
  • Vulling: doordraaien.
  • Deegtemperatuur: 27°C.
  • Afwegen: 450 gram.
  • Bewerking: oppunten.
  • Puntrijs: 25 minuten.
  • Model: opmaken als een broodmodel.
  • Bakvorm: houtenbakje met papier.
  • Narijs: 60 minuten.
  • Decoreren: voor het bakken licht bestrooien met roggebloem en 4x insnijden met een scherp mesje (zie foto).
  • Bakken: 200°C inschieten en terug naar 175°C met voldoende stoom.
  • Baktijd. 30-35 minuten

Over dit recept

Moeilijkheidsgraad: