Volop Zomer

Ingrediënten

Gram
Recept Volop Zomer
Volkorenmeel 3.000
Puravita Havermout Plus mz 7.000
Subliem Rosien Speciaal 1.000
Tenor Donkere Moutpoeder 100
Gist (blok) 600
Water 6.700
Vulling
Ananas 2.000
Papaya 2.000
Rozijnen (gewassen) 4.000
Decoratie
Havervlokken 1.000

Werkwijze:
  • Kneding: Zet de Puravita Havermout Plus eerst 20 min. in de week. Kneed daarna een soepel deeg, lang in de 1e versnelling, pas op voor overkneden.
  • Vulling: Doordraaien (de vulling niet in de week zetten).
  • Bulkrijs: 20 minuten.
  • Uitrollen: Dikte 1,8 - 2 cm.
  • Snijden: 3 cm x 12 cm.
  • Decoreren: Strijken met ei en decoreren met havervlokken.
  • Plaatzetting: Hanteer een tussenruimte van 2 cm.
  • Narijs: 45 minuten.
  • Baktemperatuur: 240°C inschieten en terug naar 235°C.
  • Baktijd: 13 minuten.
  • Bakprogramma: Krentenbollen (richtlijn).
  • Gewicht: 90-100 gram.

Opmerkingen: Na het bakken afkoelen en zo snel mogelijk inpakken.


Over dit recept

Moeilijkheidsgraad: