Volop Winter

Ingrediënten

Gram
Recept Volop Winter
Volkorenmeel 3.000
Puravita Havermout Plus mz 7.000
Subliem Boterstol 2.000
Zout 50
Gist (blok) 600
Water 6.700
Vulling
Parelsuiker P3 2.500
Gember (shaving) 2.000
Walnoten (gebroken) 2.000
Melk chocolade stukjes 2.500
Decoratie
Parelsuiker P3

Werkwijze:
  • Kneding: Zet de Puravita Havermout Plus 20 min. in de week. Kneed een soepel deeg, lang in de eerste versnelling. Pas op met overkneden.
  • Vulling: Doordraaien (de vulling niet in de week zetten).
  • Bulkrijs: 20 minuten.
  • Uitrollen: Dikte 1,8 - 2 cm.
  • Snijden: 3 cm x 12 cm.
  • Decoreren: Strijken met ei en decoreren met parelsuiker P3.
  • Plaatzetting: Hanteer een tussenruimte van 2 cm.
  • Narijs: 45 minuten.
  • Baktemperatuur: 240°C inschieten en terug naar 235°C.
  • Baktijd: 15 minuten.
  • Bakprogramma: Krentenbollen (richtlijn).
  • Gewicht: 90-100 gram.

Opmerkingen: Na het bakken afkoelen en zo snel mogelijk inpakken.


Over dit recept

Moeilijkheidsgraad:  

Ontdek

Ontdek vergelijkbare recepten