Gevulde Havermout bollen

Ingrediënten

Gram
Volkorenmeel 1.500
Tarwebloem (patent) 1.500
7.000
1.000
Zout 30
Gist 700
Water 6.300
Vulling
Rozijnen 5.000
Cranberries heel 1.500
Hazelnoten 5-7 mm 1.000

Werkwijze
  • Weken: de Puravita Havermout Plus 20 minuten in de week zetten met al het water.
  • Kneding: soepel deeg kneden waarbij je lang in de 1e versnelling moet mengen, daarna de vulling doordraaien.
  • Deegtemperatuur: 27°C.
  • Afwegen: 2.100 gram en de deegstukken mooi opbollen.
  • Bolrijs: 5 minuten.
  • Verdelen/opbollen: met de verdeel/opboller in 30 bolletjes.
  • Strijken: met ei en decoreren met amandelschaafsel.
  • Narijs: 70-80 minuten.
  • Baktemperatuur: 260°C.
  • Baktijd: 9-10 minuten.

Over dit recept

Moeilijkheidsgraad:  

Recept voor 355 stuks