Gevulde Havermout bollen

Ingrediënten

Gram
Volkorenmeel 1.500
Tarwebloem (patent) 1.500
Puravita Havermout Plus mz 7.000
Subliem Rosien Speciaal 1.000
Zout 30
Gist 700
Water 6.300
Vulling
Rozijnen 5.000
Cranberries heel 1.500
Hazelnoten 5-7 mm 1.000

Werkwijze
  • Weken: de Puravita Havermout Plus 20 minuten in de week zetten met al het water.
  • Kneding: soepel deeg kneden waarbij je lang in de 1e versnelling moet mengen, daarna de vulling doordraaien.
  • Deegtemperatuur: 27°C.
  • Afwegen: 2.100 gram en de deegstukken mooi opbollen.
  • Bolrijs: 5 minuten.
  • Verdelen/opbollen: met de verdeel/opboller in 30 bolletjes.
  • Strijken: met ei en decoreren met amandelschaafsel.
  • Narijs: 70-80 minuten.
  • Baktemperatuur: 260°C.
  • Baktijd: 9-10 minuten.

Over dit recept

Moeilijkheidsgraad:  

Recept voor 355 stuks

Ontdek

Ontdek vergelijkbare recepten