Subliem Boterstol

Ingrediënten

Werkwijze
  • Kneedonderbreking: De bloem met water en gist 3 min langzaam en 1 min snel kneden.
  • Zetselrijs: 10 min
  • Afkneden: Met de rest van de grondstoffen, een goed afgekneed deeg. 
  • Deegtemperatuur: 27°C
  • Bewerking: Direct vulling doordraaien
  • Afwegen: 750 gram
  • Bewerking: Opbollen
  • Bolrijs: 15 minuten
  • Bewerking: Kort oppunten
  • Puntrijs: 15 minuten
  • Verwerken: Deegstuk uitrollen, 150 gram spijs inleggen, stol dichtvouwen en aandrukken. Deegstuk omdraaien en recht op de bakplaat wegleggen.
  • Narijs: 20 minuten
  • Bakken: 220°C en terug naar 180°C met een milde vloer
  • Baktijd: 35-40 minuten
  • Bewerking: Kort na het bakken strijken met geklaarde boter
  • Decoreren: Na het afkoelen bestrooien met poedersuiker

Over dit recept

Moeilijkheidsgraad: