Subliem Boterstol

Ingrediënten

Gram
Tarwebloem 10.000
Subliem Boterstol 3.000
Zout 180
Gist 1.000
Water 6.200
Vulling:
Rozijnen 11.000
Krenten 1.000
Gebroken hazelnoten 1.500
Amandelspijs 20% van het deeggewicht

Werkwijze
  • Kneding: Soepel deeg kneden 
  • Deegtemperatuur: 27°C
  • Bewerking: Direct vulling doordraaien
  • Afwegen: 750 gram
  • Bewerking: Opbollen
  • Bolrijs: 15 minuten
  • Bewerking: Kort oppunten
  • Puntrijs: 15 minuten
  • Verwerken: Deegstuk uitrollen, 150 gram spijs inleggen, stol dichtvouwen en aandrukken. Deegstuk omdraaien en recht op de bakplaat wegleggen.
  • Narijs: 20 minuten
  • Bakken: 220°C en terug naar 180°C met een milde vloer
  • Baktijd: 30-35 minuten
  • Bewerking: Kort na het bakken strijken met geklaarde boter
  • Decoreren: Na het afkoelen bestrooien met poedersuiker

Over dit recept

Moeilijkheidsgraad: