Tegral Boerencake

Ingrediënten

Gram
Tegral Boerencakemix 1.000
Roomboter 550
Heelei 500

Werkwijze
  • Werkwijze: Roomboter glad draaien met de vlindergard. Tegral Boerencake en eieren toevoegen en doormengen. Bekken bijkrabben. Beslag gedurende 4 min. in 2e versnelling mengen.
  • Verwerking: Afvulgewicht 850 gr.
  • Bakken: inschiet oven: Overtemperatuur 145/150°C. Baktijd ca. 80/90 minuten. Rotatie oven: Aanvangtemperatuur 160°C, thermostaat terug op 100°C, ventilator eerste 20 minuten uit daarna op lage snelheid.
    (Temperatuur blijft hangen op ca. 120°C)
    Totale baktijd ca. 95 minuten.
    Bakcurve en baktijd zijn afhankelijk van type rotatie oven.
  • Opmerkingen: Let op dat de grondstoffen goed op temperatuur zijn.
    Zorg voor een beslag temperatuur van ca. 25°C.
    Beslag densiteit ca. 800-830 gram per liter volume.

Over dit recept

Moeilijkheidsgraad: