Marmer Tulband

Ingrediënten

Gram
Basis Beslag*
Tegral Boerencakemix 1.200
Roomboter 660
Heelei 600
Chocoladedeel
Basis beslag* 1.230
Cacaopoeder 75
Kristalsuiker extra fijn 75
Heelei 75

Werkwijze:
  • Roomboter (23-25°C) kort glad en soepel draaien.
  • Tegral Boerencake mix en heelei (25°C) toevoegen en het beslag gedurende 4 minuten opkloppen op middelmatige snelheid.
  • Beslag splitsen in gelijke delen van 1.230 gram.
  • Aan 1 deel de cacaopoeder, suiker en heelei toevoegen en kort mengen tot een glad chocoladebeslag.
  • Tulbandvormen (18x10 cm) insmeren met roomboter of lossingsmiddel.
  • Afwisselend doppen van de 2 beslagen inspuiten tot er 800 gram beslag in de vorm zit.
  • Bakken in inschietoven bij 165°C, baktijd ca. 75 minuten of rotatieoven bij 150°C, lage convectie, baktijd ca. 65 minuten.

 

 


Marmer variatie tips
  • Spuit laag op laag de 2 beslagen op elkaar.
  • Meng de beslagen in een enkele slag door elkaar.
  • Spuit blank beslag in de vorm en spuit het chocoladebeslag er bovenop.

Over dit recept

Moeilijkheidsgraad: