Brookie Tulband

Ingrediënten

Gram
Beslag
Tegral Boerencakemix 1.000
Cacaopoeder 100
Kristalsuiker extra fijn 100
Heelei 650
Roomboter 350
Zonnebloemolie 300
C309-XUTZ100M:K15 150
Crunchy bodem
Tegral Boerencakemix 1.000
Roomboter 350
Amandelstiften 400
Kippeneiwit 70
Rode vruchtenvulling 700
Decoratie
Carat Decorcrem Dark 350
Geraspte kokos 30
Crispy chocobolletjes

Werkwijze:
  • Roomboter (23-25°C) kort glad en soepel draaien, cakemix, cacaopoeder en suiker toevoegen en vervolgens heelei (25°C) toevoegen en het beslag gedurende 4 minuten opkloppen op middelmatige snelheid. Meng als laatste de chocoladedrups kort door het beslag.
  • Tulbandvormpjes goed insmeren met roomboter of lossingsmiddel. Vormpjes afvullen met 75 gram beslag. Bakken in inschietoven bij 180°C, baktijd ca. 18 minuten of rotatieoven bij 160°C, lage convectie, baktijd ca. 16 minuten.
  • Tegral Boerencake mix en roomboter mengen tot samenhangend geheel. Deeg koelen en los draaien tot kruimelmassa. Meng de amandelstiften met het eiwit en vermeng dit met de kruimelmassa. Spreid uit op een bakplaat en bak in inschietoven bij 190°C, baktijd ca. 15 minuten. Direct rondjes uitsteken en na afkoelen een ring rode vruchtenvulling opspuiten.
  • Spuit gesmolten Decorcrem Dark in de gleuven van de tulbandjes en plaats deze op een Crumble onderplak.
  • Bestrooi licht met geraspte kokos en werk af met crispy chocobolletjes.

Recept voor 35 stuks.


Over dit recept

Moeilijkheidsgraad: