Chocolade Bitterkoekjes Tulband

Ingrediënten

Gram
Beslag
Tegral Boerencakemix 1000
Cacaopoeder 50
Roomboter 600
Heelei 550
Gebroken bitterkoekjes 250
Amaretto likeur 100
Belcolade UK 20 150
Decoratie
Geel gekleurde Decorcrem Blanc 125
Blanc Intense, X516/G (glaceer, wit, minder zoet) 125
QS Gele kleurstof
Noir Selection, C501/J (glaceer, puur) 225
Paaseitjes 90

Werkwijze
  • Gronstoffen op temperatuur conditioneren.
  • Meng de boter zalfachtig op en voeg hier het heelei, boerencake, cacaopoeder en Amaretto aan toe en klop gedurende 3 minuten op middelmatige snelheid met de vlinder op.
  • Voeg als laatste bitterkoekjes toe, meng deze met de chocolade druppels kort door.
  • Vul de tulbandvormen af met 800 gram beslag (Ø 18 cm vorm).
  • Oventemperatuur 160°C. Baktijd ca. 60 minuten.
  • Overgiet de bovenkant van de tulband met de vloeibare, geelgekleurde chocolademassa.
  • Decoreer met een chocoladenest en paaseitjes.

 


Over dit recept

Moeilijkheidsgraad:  

Ontdek

Ontdek vergelijkbare recepten