Caramel Tulband

Ingrediënten

Gram
Beslag
Tegral Boerencakemix 1.200
Roomboter 550
Heelei 500
Caramelpasta 60
Decoratie
Deli Caramel RSPO SG 250
Harmony Ready Neutre 165
Gebruneerde Amandelcubes 100
Caramelblokjes 35

Werkwijze:
  • Roomboter (23-25°C) kort glad en soepel draaien.
  • Tegral Boerencake mix, heelei (25°C) en caramelpasta toevoegen en het beslag gedurende 4 minuten opkloppen op middelmatige snelheid.
  • Vormen goed insmeren met roomboter of lossingsmiddel.
  • Vormen afvullen met 700 gram beslag.
  • Bakken in inschietoven bij 165°C, baktijd ca. 75 minuten of in rotatieoven op 150°C lage convectie, baktijd ca. 65 minuten.
  • Spuit de Deli Caramel in de groeven van de tulband.
  • Geleer vervolgens af met afdekgelei.
  • Zet de onderrand aan met gebruneerde amandelcubes.
  • Bestrooi met caramelblokjes.

Recept voor 3,3 stuks.


Over dit recept

Moeilijkheidsgraad: